пʼятницю, 10 вересня 2010 р.

Письменник Петро Яценко написав львівську сагу

Письменник Петро Яценко написав львівську сагу

       Сучасний український письменник, редактор літературного сайту «Текст-Контекст» Петро Яценко, який мешкає у Львові написав нову книжку «Львівська сага», яку репрезентуватиме за тиждень на Форумі видавців у Львові. 
       З2-річний автор романів «Йогуртовий бог» (2002), «Повернення придурків» (2004) та повісті «Дерево бодхі» (2006), який став лауреатом конкурсів «Нові автори» (2002) та «Смолоcкип» (2006) створив новий роман, зі сторінок якого постає Львів початку та середини ХХ століття. Його майстерна проза настільки зацікавила старших колег з письменницького цеху, що відомий новеліст і літературознавець Василь Габор узяв «Львівську сагу» до своєї книжкової серії «Приватна колекція».
      Петро Яценко виписав справжню сагу про життя трьох поколінь двох львівських родин Малодобрих та Овербах-Ліщинських. Роман захоплює легкістю письма та динамічністю сюжету, а Львів часів Першої світової війни постає перед читачами в цікавих історіях про злодіїв, торговців, колекціонерів, батярів, монахів та звичайних міщан, які разом творять строкату, повну загадкових запахів і марень картину, міф прикордоння Півночі, Заходу та Сходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар