неділю, 26 червня 2011 р.

Дух Івана Павла ІІ витає над Сиховом

 «Я сподіваюся, що цей дух, який нам залишив Папа, ми будемо в єдності плекати»
Владика Святослав Шевчук
 Кілька десятків тисяч львів’ян і гостей міста вшанували 10-ту річницю візиту Івана Павла ІІ

Кілька годин тому закінчилася Архієрейська Божественна Літургія з нагоди святкувань.
Очолив її Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). 

 Разом з ним в урочистостях взяли участь генеральний секретар Синоду єпископів з Риму, колишній Апостольський нунцій в Україні Микола Етерович, Архієпископ Львівський владика Ігор (Возьняк), о. Петро (Стасюк), настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Орест Фредина, ректор УКУ Борис Гудзяк і духовенство УГКЦ. 



Генеральний секретар Синоду єпископів з Риму, колишній Апостольський нунцій в Україні Микола Етерович також привітав український народ і висловив надію, що ті священномученики, яких Папа під час свого візиту до Львова проголосив блаженними, будуть найближчим часом канонізовані.
Блаженніший Святослав також додав, що запросив в Україну нинішнього Папу Бенедикта XVI і сподівається, що Папа відгукнеться на це запрошення. За його словами, сьогоднішня зустріч на Сихові була найчисельніша за час його главенства в УГКЦ.
Главі УГКЦ було подаровано ікону Матері Божої. На завершення Патріарх УГКЦ посвятив символічний наріжний камінь майбутнього опікунського дому для літніх людей «Дому людей золотого віку», який організовує у с. Ніжинець Старосамбірського району на Львівщині благодійна організація «Моя оселя».
На Літургії були присутні голова ЛОДА Михайло Цимбалюк, 
міський голова Львова Андрій Садовий, депутати, чиновники.  

Немає коментарів:

Дописати коментар