середу, 15 червня 2011 р.

Сало понад усе!

        14 червня на просп. Свободи,6 у Львові відкрили єдиний у світі музей сучасного мистецтва "Сало". Він працює з 10.00 до 18.00. Вхід – 40 грн. В ціну входить дегустація різних сортів сала. 
З 18.00 можна повечеряти в арт-ресторані.
Музей розміщений у підвалі. Експонати виставили у напівтемному приміщенні, підсвічують їх ультрафіолетом.  Це понад тридцять художніх творів українських та закордонних митців, пов'язаних із салом. 
 Основна робота - інсталяція "Серце із сала". До великого пульсуючого серця, зробленого із сала, приєднані трубки, підключені до системи, яка вимірює швидкість ударів. В скляній коробці підтримують сталу температуру, аби продукт не розтопився і не зіпсувався. Роботу вже занесли до книги рекордів України як найбільше у світі серце із сала.
 В залі ресторану на полицях стоїть ніс Гоголя, руку Будди, губи та груди Мерлін Монро, вухо Ван Гога, Елвіс Преслі. Все із сала. На стінах висять картини із хутра свині.



 "Сало – це бренд. А на брендах заробляють гроші. Дивно, що раніше ніхто не додумався такого зробити", – сказав арт- директор музею сала Борис Бергер.
Найдорожчою стравою ресторану є "Прутень Давида" за 200 грн. Це сало у вигляді прутня, довжиною 25 см. Порожнина всередині наповнена фаршированими варениками з м'ясом, маринованими огірками, помідорами і капустою.


Музей "Сало" - художній проект, створений відомим художником-дизайнером Борисом Бергером, уродженцем Львова, відомого в російських художніх колах, що постійно живе в Німеччині.
Музей – це постійно діючий арт-центр, де будуть проходити концерти й фестивалі сучасного мистецтва, літературні читання, перформанси, виставки відомих українських і закордонних художників, скульпторів, выдеоарт, фотовиставки, покази моди.
Музей відкрився виставкою сучасного мистецтва. В експозиції представлені роботи відомих художників з України, Німеччини, Росії, Литви: Олександра Ройтбурда, Леся Подервянского, Андрія Сагайдаковского, художньої групи "Сині носи", Андрія Бильжо, Андрія Битова, Марка Ротко, арт-групи "Вогненна САЛОмандрами", Бориса Бергера, Іллі Левина, Кості Смолянинова, Мирослава Дедишина, Надії Романової, Тетяни Муєтдиновой, Володимира Цеслера, Юрія Шабельникова, Юрія Соколова, Студії "ААХ!".
Художній твір "Серце із сала" уже одержав диплом Книги рекордів України "Найбільше у світі серце із сала".
Проект має свій журнал "САЛО", а також ресторан, у якому можна спробувати експонати на смак. Із цією метою розроблене спеціальне " СалоАРТ-Меню".


1 коментар:

  1. Посилання на Ваш веселий віртуальний музей розмістив на форумі сайту "Поштовх":
    http://www.forum.poshtovh.org.ua/index.php?topic=1643.msg28120#msg28120
    Сподіваюсь Ви не заперечуватиме??? :-))

    ВідповістиВидалити