четвер, 13 травня 2010 р.

Іде війна– прихована...

Ми знову на фронті: і влада, і опозиція втягуватимуть журналістів у війну, – Портніков

      Зараз може статися така ситуація, що і влада, і опозиція будуть вимагати від журналістів стати учасниками війни, будуть вважати, що кожен, хто не знаходиться в окопі, є зрадником певної політичної сили, певної ідеї, певного бажання мати владу. Таку думку в інтерв’ю «Телекритиці» висловив новопризначений головний редактор телеканалу ТВі Віталій Портніков.      «І в мене завжди виникає запитання – що в такій ситуації має робити професійний журналіст, якщо він не може об’єктивно висвітлювати події, якщо він змушений підкорюватися диктату або однієї політичної сили, або іншої, або диктату власника, який пов’язаний із тими чи іншими політичними силами? Знову кажу, це не обов’язково має бути влада, ми пам’ятаємо, що й опозиція здатна на диктат в певних межах своїх можливостей, і що це не менш небезпечно, ніж диктат влади», – зазначив Портніков.
     За його словами, існує також політичний диктат глядача, якому теж хочеться, щоб його телевізійний канал був саме таким, а не іншим, щоб він віддзеркалював саме його погляд на ситуацію, а не те, якою є ситуація. Кожного разу з урахуванням таких фронтових дій, а ми зараз знаходимося знову на фронті, доводиться робити творчий вибір.
Портніков наголосив, що «український глядач має отримувати інформацію навіть тоді, коли вона йому не подобається, навіть тоді, коли він є вболівальником іншої політичної футбольної команди. Він має чути гірку правду.
     «І тільки тоді, коли телебачення й інші засоби масової інформації будуть повідомляти йому гірку правду, що твоя відповідальність не в голосуванні, а в житті країни, і воно не поліпшиться, якщо ти не будеш сам його поліпшувати, тоді можна сказати, що політично-соціальна місія телебачення виконана. Натомість якщо телебачення буде потурати оцій футбольно-політичній свідомості більшої частини українського суспільства, воно саме продукуватиме власну деградацію», – зазначив Портніков.

Немає коментарів:

Дописати коментар