середу, 25 серпня 2010 р.

«Як козаки у футбол грали»


      Львів’яни та гості міста на власні очі змогли побачити, «Як козаки у футбол грали». Саме так називався футбольний матч, який відбувся за участю працівників виконавчих органів Львівської міської ради у рамках святкування Дня Незалежності у Львові
      «Львів – це колиска національного футболу. 115 років тому тут відбувся перший на території сучасної України футбольний матч, 40 років тому львівські Карпати вибороли кубок СРСР, а у 2012 році ми прийматимемо матчі Чемпіонату Європи з футболу. А ще Львів – культурна столиця України, де збереглися найкращі традиції та звичаї. Тому святкування Дня Незалежності у місті завжди було особливим. Ми ще раз довели, що Львів – місто футболу та місто справжніх козаків», - розповіла начальник управління інформації та промоцій департаменту «ЄВРО 2012» Львівської міської ради Соломія Білонога.
      «Нам було приємно урочисто відкривати такий символічний футбольний матч. Не зважаючи на те, що наше товариство достатньо серйозно підходить до відтворення козацького костюму та звичаїв, ми вважаємо, що кожен українець може вважати себе козаком. Всі гравці матчу були одягнені в козацький стрій, а глядачі змогли переконатись, що козаки були завзятими не тільки на полі бою», - розповів чільник Львівського Куркового Товариства Василь Качмар.

      Футбольне дійство «Як козаки у футбол грали» відбулося 24 серпня 2010 року на площі Ринок. Переможці футбольного матчу отримали сіль, саме те, за чим мандрували козаки у однойменному мультфільмі.

Немає коментарів:

Дописати коментар