понеділок, 30 серпня 2010 р.

Свято відбулося!!! Враження – якнайкращі!!!


Вулиця Акад. Богомольця, 29 Серпень 2010, 17.00
      Центр міської історії Центрально-Східної Європи організував справжне свято – свято, що об’єднало жителів однієї із звичайних вулиць міста Лева – вулиці Академіка Богомольця. 






     Та хіба ж є у Львові звичайні вулиці!??? Кожна з наших вулиць по своєму оригінальна, кожна має свою історію, своїх героїв, своїх шанувальників.
      У зовнішньому дворику на затишній і майже по-домашньому влаштованій сцена весь вечір розважали жителів цієї неординарної вулиці та їх гостей «Віртуози Львова».
      На встановлених організаторами глядацьких місцях, як у старі, добрі часи зібрались жителі вулиці – від старожилів (а найстарша жителька народилася у далекому 1922 році) до наймолодших (найменшому з них ще не сповнилось 10 днів!!!). 



     Основне дійство, ознайомлення жителів і гостей, а таких було теж чимало, з архітектурними особливостями їхніх будинків під чарівні звуки музики у виконанні молодих львівських виконавців. 

     Архітектурний ансамбль цілої вулиці створений у стилі раннього модерну (сецесії)  знаним львівським архітекто- ром, професором Львівської Політехніки Іваном ЛЕВИНСЬКИМ,  став природ- ною декорацією до розповіді про історію, сьогодення та майбутнє цього куточка Львова.

Органічно вплелася у цю затишну вуличку нашого міста популярна у ХХ столітті музика у виконанні камерного оркестру "Віртуози Львова"; розповіді про архітектуру та мешканців вулиці (серед яких багато визначних постатей); вікторината з призами; частування шампанським з фруктами у шоколаді; ретро – фотографії.  
        Особливою подією став виступ спеціально запрошеної почесної гості – правнучки академіка іменем якого названа вулиця – Ольги Богомолець.
Гостя розповіла про історію своєї, відомої не лише в Україні, родини й заспівала для поважної публіки кілька своїх пісень, створених у співавторстві з Ліною Костенко.
     А завершив вечір показ відео-підбірки "Таємне розуміння/ ASecretUnderstanding" британської агенції "Форма" (створеної для події на Трафальгарській площі у Лондоні у 2007 році), що демонструватиметься Медіа-Депо у рамках тижня Актуального мистецтва.
         Подякувала організаторам цього чудового дійства міська влада у особі мера Львова пана Андрія Садового.
         Я ж хочу і особисто від себе, й від імені жителів  вулиці, серед яких і моя дружина, що тут народилася, подякувати організаторам за чудовий вечір, за виставку-дослідження "Вулиця Богомольця" де вони зуміли показати як історія однієї невеликої вулиці може стати 

 
своєрідним дзеркалом історії Львова ХХ століття, його багатокультурної спадщини.

        Та головне, ЗА ЩО НАЙБІЛЬША ПОДЯКА ОРГАНІЗАТОРАМ ВІД ЛЮДЕЙ, такі акції згуртували мешканців цієї вулиці та працівників офісів, що розташовані на ній, у добросусідську спільноту (відповідальну та ініціативну), яка не лише добре знає минуле свого найближчого середовища, а й піклується про збереження архітектурної спадщини, благоустрій, безпеку та комфорт свого місця праці та проживання.



        Низький вам уклін і побажання продовжити поширювати цю добру традицію на усі наші вулиці та площі, на усе місто Лева.  А воно воздасть Вам сторицею!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар